Accu grasmaaier

Ben je op zoek naar een accu grasmaaier? Dan ben je bij grasmaaiervergelijken.nl op het juiste adres! Lees alles over accu maaiers en vergelijk ze direct.

Vergelijk en vind de beste accu grasmaaiers

Inhoud

Accu grasmaaiers zijn voor veel mensen een uitkomst. Tijdens het maaien heb je geen last meer van een snoer. Daardoor is het niet alleen praktischer, maar ook minder gevaarlijk. Je komt dan nooit met de snoer in de knoei. Verder is het ook ideaal omdat je geen rekening met de lengte van de snoer hoeft te houden. Voordat je direct een accu maaier gaat aanschaffen, geven wij tips zodat jij de beste accumaaier kan vinden. Lees meer over accu grasmaaiers en vergelijk ze direct.

Wat is een accu grasmaaier?

Een accu grasmaaier is een maaier die werkt via een accu. Er zit, net zoals bij een robot grasmaaier, geen snoer aan tijdens het maaien. Van te voren laad je de accu(s) op. Als de accu(s) zijn opgeladen, dan kan je gaan beginnen met het grasmaaien. Het grote voordeel van accumaaiers is dat geen gedoe meer hebt met de snoer. Verder op de pagina gaan we het verder hebben over accu grasmaaiers. Denk je dat een accu grasmaaier iets is voor jou? Vergelijk dan direct hieronder verschillende accu grasmaaiers.

stappenplan: Vergelijk de beste accu grasmaaiers

Bij de aanschaf van een accumaaier is het belangrijk om te letten op verschillende zaken. Deze zullen we hieronder bespreken. Hierdoor kun jij voor jou de beste accu maaier selecteren. Je wil namelijk niet de verkeerde soort maaier kopen. Let er wel op dat bij enkele accu grasmaaiers geen accu`s zijn meegeleverd. Deze zal je dus zelf nog moeten aanschaffen.

1. voor welk gazon is een Accumaaier geschikt?

Allereerst is het belangrijk om te kijken voor welke soorten gazon een accumaaier geschikt is. Niet alleen de grootte is hiervan afhankelijk, moor ook de vorm. Hieronder bespreken voor welk gazon een accumaaier geschikt is. 

Voor welk gazonoppervlakte is een accumaaier geschikt?

Een accumaaier kun je het beste gebruiken voor gazons tot en met 1000m2. Het is mogelijk om een gazon groter dan 1000m2 te maaien met een accumaaier, maar dan moet je goed kijken naar de capaciteit van de accu`s. Bij de meeste accumaaiers zal je dan de accu`s een aantal keer moeten opladen. Daarnaast is het veel werk en kun je beter een benzinemaaier, robotmaaier of zitmaaier overwegen.

Gazonoppervlakte voor grasmaaier

Voor welk soort gazon is een accumaaier geschikt?

Een accumaaier is voor veel soorten gazons zeer geschikt. Het is ook handig om een accu grasmaaier te nemen als je verschillende stukken gazons hebt. Zo kom je nooit in de knoei met de snoer van een elektrische grasmaaier. Je beweegt je makkelijk van het ene stuk gras naar het andere. Mocht je verschillende stukken gras hebben, of weinig stopcontacten in de buurt hebben, dan is een accu maaier een uitkomst!

2. Accu mulch maaier

Als je op zoek gaat naar een accu grasmaaier, dan kun je voor een mulchfunctie kiezen. Bij mulchen wordt het gras heel dun gesneden en niet opgevangen. Bij mulching zit er dus geen opvangbak op. De versnipperde stukjes gras komen dan weer op het gazon terecht. Dit lijkt een nadeel, maar biedt juist veel voordelen. De voor-en nadelen van mulchen staan hieronder weergegeven.

Voordelen van mulchen

 • Grassnippers hoef je niet op te ruimen
 • Natuurlijke voedingsstoffen voor het gras
 • Minder kans op onkruid
 • Bescherming van het gazon

Nadelen van mulchen

 • Mulchen werkt vaak slechter bij hoog gras
 • vaker maaien
 • De messen moeten vaker geslepen worden
 • Voetballen in de tuin wordt lastig direct na het mulchen

3. de accu`s van een accumaaier

Natuurlijk is het belangrijk om op de accu`s te letten bij een accu grasmaaier. Als eerste is het belangrijk om te kijken hoeveel accu`s er worden meegeleverd en hoeveel capaciteit de accu`s hebben. Dit is zeker belangrijk als je een grote tuin hebt. Heb je geen verstand van accu`s? Kijk dan eens bij de reviews van een accumaaier. Daar staat informatie van mensen die het product al gebruikt hebben. Daarnaast is het goed om te kijken hoe lang het opladen van een accu duurt. Ook hierbij kun je kijken bij de product specificaties of reviews.

Accu`s van een accumaaier

Hoe lang gaat een accu grasmaaier mee?

De levensduur van een accu grasmaaier bedraagt vaak tussen de 5 en 10 jaar. Dit is ook afhankelijk hoe zuinig je met de accu grasmaaier omgaat. De kwaliteit van de accu wordt na verloop van tijd minder. Meestal moeten deze accu`s binnen een aantal jaar vervangen worden. De accu`s zelf zijn vaak duur. Het is dan het overwegen waard om een nieuwe accu te 

Gebruik van accu`s voor andere apparaten

Wat veel mensen niet weten, is dat je de accu`s van een accumaaier ook vaak voor andere maaiers kan gebruiken. Dit is niet bij alle merken en soorten mogelijk, maar je zou eens kunnen kijken bij Makita bijvoorbeeld. Dit kan handig zijn, zodat je niet overal snoeren voor nodig hebt.

4. geluid van de accumaaier

Waar je ook op kunt letten, is het geluid van een accumaaier. Het aantal decibel kan sterk variëren. Zo zijn er al accu grasmaaiers die 70 decibel produceren, maar je hebt ook maaiers die boven de 90 decibel komen. Als je dit een belangrijk punt vindt, kijk dit dan goed na. Het is ook altijd aan te raden om gehoorbescherming aan te schaffen.

Gehoorbescherming

5. de maaibreedte en maaihoogte van de accumaaier

Het is belangrijk om te kijken naar de maaibreedte en maaihoogte van jouw toekomstige accumaaier. Je wilt namelijk nooit te veel maaien.

De maaibreedte van een accumaaier

Vervolgens is het ook goed om te kijken naar de maaibreedte van een accumaaier. Over het algemeen geldt: hoe groter het gazonoppervlakte, hoe groter de maaibreedte zou moeten zijn. Een indicatie wat je kan nemen is als volgt:

 • Gazonoppervlakte tot 200 m2; maaibreedte van 33-37 cm
 • Gazonoppervlakte van 200 – 600 m2; maaibreedte van 37-43 cm
 • Gazonoppervlakte van 600 – 1000 m2; maaibreedte van 43-47 cm

De maaihoogte van een accumaaier

Ook is het raadzaam om te kijken welke maaihoogte een accumaaier heeft. Bij de meeste maaiers kun je verschillende maaihoogte instellen. Kijk van te voren hoeveel verschillende standen de accumaaier heeft. 

6. zelftrekkende accumaaier

Het is mogelijk om te kiezen voor een zelfrijdende/zelftrekkende accumaaier. Deze maaier beweegt eigenlijk zelf al naar voren toe. Het grote voordeel hiervan is dat je niet heel hard meer hoeft te duwen. Ook met het draaien is dit wat makkelijker. Overweeg van te voren of je dit een belangrijke optie vindt. 

Je bent nu klaar om te vergelijken

Je hebt nu alles gelezen over accumaaiers. Vergelijk bovenaan de pagina verschillende accumaaiers. Ben je niet op zoek naar een accumaaier, maar juist naar een andere soort maaier? Vergelijk dan op grasmaaiersvergelijken.nl andere soorten grasmaaiers.

De voor- en nadelen van accu grasmaaiers

Voordelen:

 • Gen snoer tijdens het maaien, dus veel bewegingsvrijheid
 • Voor veel gazons geschikt
 • Bij sommige modellen kun je de accu`s ook voor andere apparaten gebruiken
 • Goed voor het milieu (t.o.v. een benzinemaaier)

Nadelen:

 • Accu gaat niet gigantisch lang mee
 • Je moet het gras zelf maaien
 •  Door de accu moet je het gras binnen een bepaald tijdsbestek maaien

De alternatieven van een accumaaier

Naast een accumaaier, kun je ook kiezen voor andere grasmaaiers, zoals een robotmaaier, benzinemaaier of electrische grasmaaier. Deze maaiers kunnen vaak ook op grotere gazons gebruikt woorden. Een grasmaaier op benzine of een robot grasmaaier hebben net zoals een accumaaier geen snoer tijdens het maaien. Dit zijn dan ook de beste alternatieven van een accumaaier.

Tot slot

Je hebt nu alles over accumaaiers gelezen. Hopelijk heb jij een mooie accumaaier kunnen uitzoeken. Mocht het niet gelukt zijn, dan kun je ook andere grasmaaiers vergelijken.

Wij proberen de vergelijkers, prijzen en informatie up-to-date te houden. Kijk zelf voor de actuele prijzen en informatie op de website van de aanbieder van de grasmaaier. Je bent zelf verantwoordelijk om de informatie, op de website waar je gaat bestellen, na te lezen. Daarnaast is het verstandig om altijd de handleiding van de grasmaaiers door te nemen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele fouten. Kijk ook een op de website tuinsites.nl