Of je nu een tuinliefhebber bent die op zoek is naar een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier om je gazon te onderhouden, of een drukbezette persoon die op zoek is naar een tijdbesparende oplossing, een accu grasmaaier biedt de perfecte combinatie van kracht, mobiliteit en gebruiksgemak. Ontdek de 5 beste accu grasmaaiers van 2024: 

De 5 best geteste accu grasmaaiers uitgelicht:

Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier
#1

Bosch CityMower 18-300 grasmaaier

De Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier is een uitstekende keuze voor jouw gazon onderhoudsbehoeften. Met zijn geavanceerde specificaties en innovatieve functies, zorgt deze grasmaaier voor een moeiteloze en efficiƫnte maaiervaring.

Met een krachtige 18V accu levert de Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier betrouwbare prestaties en een indrukwekkende maaitijd. Je kunt zonder gedoe je gazon maaien zonder te worden beperkt door een netsnoer. De meegeleverde lader zorgt ervoor dat je accu snel weer opgeladen is voor je volgende maaironde.

Deze beste grasmaaier heeft een maaibreedte van 30 centimeter, waardoor je snel grote delen van je gazon kunt maaien. Het maaisysteem maakt gebruik van geharde stalen messen die zorgen voor een nauwkeurige en gelijkmatige snede. Bovendien kun je de maaihoogte eenvoudig aanpassen met de centrale maaihoogte-instelling, zodat je jouw gazon op de gewenste lengte kunt maaien.

De Bosch CityMower 18-300 Accu grasmaaier is ook erg handig in gebruik. Het compacte ontwerp en het lichte gewicht maken het gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen. Met de inklapbare duwboom kun je de grasmaaier eenvoudig opbergen, zelfs in kleine ruimtes. Dit model wordt gezien als de beste accu grasmaaier op de markt.


Makita DLM382Z 36V
#2

Makita DLM382Z 36V - Accu grasmaaier

De Makita DLM382Z 36V Li-ion accu grasmaaier is een indrukwekkende toevoeging aan je tuingereedschap. Met een maaibreedte van 38 cm is deze grasmaaier ontworpen om jouw gazon snel en efficiƫnt te maaien. De krachtige 36V Li-ion accu zorgt voor een langere gebruiksduur, zodat je je gazon zonder onderbrekingen kunt onderhouden.

Deze accu grasmaaier biedt diverse handige functies die het maaien gemakkelijker maken. De maaihoogte is eenvoudig aan te passen met behulp van de centrale hendel, waardoor je de gewenste maaihoogte kunt instellen. Met zes verschillende hoogte-instellingen variƫrend van 25 mm tot 75 mm, kun je de grashoogte naar jouw voorkeur aanpassen.

Dankzij de opvangbak met een capaciteit van 40 liter kun je jouw gazon moeiteloos schoon en opgeruimd houden. De opvangbak is gemakkelijk te legen en te verwijderen, waardoor je efficiƫnt kunt werken.

De Makita grasmaaier is ontworpen met oog voor comfort. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je de grasmaaier comfortabel kunt bedienen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Daarnaast is deze grasmaaier licht van gewicht, waardoor je moeiteloos door je tuin kunt manoeuvreren.


VONROC Accu grasmaaier 40V
#3

VONROC Accu grasmaaier - Brushless 40 Volt

De VONROC Accu grasmaaier 40V is een krachtige en goedkope accu grasmaaier die perfect is voor het onderhouden van jouw gazon. Met een borstelloze motor en een maaibreedte van 33 cm levert deze grasmaaier indrukwekkende prestaties.

Een opvallend kenmerk van de VONROC Accu grasmaaier is de centrale hoogteverstelling. Hiermee kun je eenvoudig de maaihoogte aanpassen met een enkele hendel. Of je nu een kort gazon wilt voor een strak uiterlijk of een wat langer gazon voor een gezondere groei, deze grasmaaier biedt je de flexibiliteit om jouw gazon precies zo te maaien als jij wilt.

De grasmaaier werkt op een 40V accu, die apart moet worden aangeschaft. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen welke accu je wilt gebruiken, afhankelijk van jouw behoeften en budget. Het wordt aanbevolen om een snellader aan te schaffen om de accu snel op te laden, zodat je jouw klus zonder onderbrekingen kunt voltooien.

Met een inklapbare duwboom is de VONROC Accu grasmaaier gemakkelijk op te bergen en neemt hij weinig ruimte in beslag. Het lichte gewicht en de ergonomische handgreep zorgen voor comfortabel gebruik, zelfs tijdens langere maaisessies.

Of je nu een klein gazon hebt of een groter terrein wilt onderhouden, de VONROC grasmaaier 40V is een betrouwbare keuze die krachtige prestaties en gebruiksgemak biedt. Met zijn borstelloze motor, centrale hoogteverstelling en compatibiliteit met verschillende accu's, is deze grasmaaier klaar om jouw gazon er op zijn best uit te laten zien.


EINHELL GE-CM 36 Li
#4

EINHELL GE-CM 36 Li 

De EINHELL GE-CM 36 Li is een krachtige accu grasmaaier die speciaal is ontworpen om jouw gazon perfect te onderhouden. Met de geavanceerde Power X-Change technologie biedt deze machine optimale prestaties en gebruiksgemak. Het is een van de beste accu grasmaaiers op de markt.

Met een maaibreedte van 36 centimeter is de EINHELL GE-CM 36 Li ideaal voor middelgrote tot grote gazons. De maaihoogte kan eenvoudig worden aangepast tussen 25 en 75 millimeter, zodat je het gras op jouw gewenste lengte kunt maaien.

De grasmaaier wordt aangedreven door een krachtige 36 V Li-Ion accu, die zorgt voor langdurige en betrouwbare prestaties. De accu is onderdeel van het Power X-Change systeem, wat betekent dat je dezelfde accu kunt gebruiken voor andere gereedschappen van EINHELL. Dit biedt je flexibiliteit en gemak, omdat je geen aparte accu's hoeft aan te schaffen.

Dankzij de 3-in-1 functionaliteit kun je met de EINHELL GE-CM 36 Li niet alleen maaien, maar ook mulchen en opvangen. Met de mulchfunctie wordt het gras fijn versnipperd en als natuurlijke meststof op jouw gazon achtergelaten. De opvangbak heeft een capaciteit van 40 liter, waardoor je langer kunt maaien zonder te hoeven legen.

Deze goede accu grasmaaier is ook voorzien van een ergonomisch handvat en een opvouwbare duwboom, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen en vervoeren. Ook is de EINHELL GE-CM 36 Li uitgerust met een geĆÆntegreerde draaggreep, waardoor je hem moeiteloos kunt tillen.


BLACK+DECKER CLM3825L2
#5

BLACK+DECKER CLM3825L2 - Accu Grasmaaier 

De BLACK+DECKER CLM3825L2-QW Grasmaaier is een krachtige en betrouwbare machine die jouw gazon een professionele afwerking geeft. Met zijn indrukwekkende specificaties is deze grasmaaier een uitstekende keuze voor tuinliefhebbers die streven naar een perfect onderhouden gazon.

Met een 36V lithium-ion accu levert de CLM3825L2-QW voldoende vermogen om zelfs de meest veeleisende gazons aan te kunnen. De twee meegeleverde accu's zorgen ervoor dat je nooit zonder stroom komt te zitten tijdens het maaien. Met een maaibreedte van 38 cm kun je efficiƫnt maaien en snel grote oppervlakken bestrijken. De maaihoogte is instelbaar in zes verschillende standen, variƫrend van 30 tot 80 mm, zodat je jouw gazon naar wens kunt trimmen.

Deze handige grasmaaier is uitgerust met een mulchfunctie, waardoor het gras wordt versnipperd en als natuurlijke meststof op het gazon wordt achtergelaten. Dit bevordert de gezondheid van jouw gras en zorgt voor een groenere en dichtere mat. De opvangbak heeft een capaciteit van 35 liter, waardoor je minder vaak hoeft te legen tijdens het maaien.

Dankzij het lichte ontwerp en de ergonomische handgreep is de CLM3825L2-QW eenvoudig te manoeuvreren en comfortabel in gebruik. De grasmaaier met mulchfunctie is voorzien van een inklapbaar handvat, waardoor hij weinig opbergruimte in beslag neemt. Daarnaast zorgt het compacte formaat ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot smalle en lastig bereikbare plekken in jouw tuin.


Accu grasmaaier vergelijken: belangrijkste kenmerken

Product:

Maaihoogte

Maaibreedte

Accu laadtijd

Accu spanning

Vermogen

Bosch CityMower 

30-70 mm

30 centimeter

75 min

18 V

Niet bekend

Makita DLM382Z 36V

25-75 mm

38 centimeter

Niet bekend

36 V

850 Watt

Vonroc Accu Grasmaaier 

25-75 mm

33 centimeter

90 min

40 V

900 Watt

Einhell GE-CM 36 Li

25-65 mm

36 centimeter

120 min

36 V

Niet bekend

Black+Decker CLM3825L2 

30-80 mm

38 centimeter

90 min

36 V

Niet bekend


Wat is een accu grasmaaier?

Een accu grasmaaier is een maaier die werkt via een accu. Er zit, net zoals bij een robot grasmaaier, geen snoer aan tijdens het maaien. Van te voren laad je de accu(s) op. Als de accu(s) zijn opgeladen, dan kan je gaan beginnen met het grasmaaien. Het grote voordeel van accumaaiers is dat geen gedoe meer hebt met de snoer. 

Grasmaaier accu

Stappenplan: Vergelijk de beste accu grasmaaiers

Bij de aanschaf van een accumaaier is het belangrijk om te letten op verschillende zaken. Deze zullen we hieronder bespreken. Hierdoor kun jij voor jou de beste accu maaier selecteren. Je wil namelijk niet de verkeerde soort maaier kopen. Let er wel op dat bij enkele accu grasmaaiers geen accu`s zijn meegeleverd. Deze zal je dus zelf nog moeten aanschaffen.

Voor welk gazon is een accumaaier geschikt?

Allereerst is het belangrijk om te kijken voor welke soorten gazon een accumaaier geschikt is. Niet alleen de grootte is hiervan afhankelijk, moor ook de vorm. Hieronder bespreken voor welk gazon een accumaaier geschikt is. 

Voor welk gazonoppervlakte is een accumaaier geschikt?

Een accumaaier kun je het beste gebruiken voor gazons tot en met 1000m2. Het is mogelijk om een gazon groter dan 1000m2 te maaien met een accumaaier, maar dan moet je goed kijken naar de capaciteit van de accu`s. Bij de meeste accumaaiers zal je dan de accu`s een aantal keer moeten opladen. Daarnaast is het veel werk en kun je beter een benzinemaaier, robotmaaier of zitmaaier overwegen.

Voor welk soort gazon is een accumaaier geschikt?

Een accumaaier is voor veel soorten gazons zeer geschikt. Het is ook handig om een accu grasmaaier te nemen als je verschillende stukken gazons hebt. Zo kom je nooit in de knoei met de snoer van een elektrische grasmaaier. Je beweegt je makkelijk van het ene stuk gras naar het andere. Mocht je verschillende stukken gras hebben, of weinig stopcontacten in de buurt hebben, dan is een accu maaier een uitkomst!

Accu grasmaaier test

Accu mulch maaier

Als je op zoek gaat naar een accu grasmaaier, dan kun je voor een mulchfunctie kiezen. Bij mulchen wordt het gras heel dun gesneden en niet opgevangen. Bij mulching zit er dus geen opvangbak op. De versnipperde stukjes gras komen dan weer op het gazon terecht. Dit lijkt een nadeel, maar biedt juist veel voordelen. De voor-en nadelen van mulchen staan hieronder weergegeven.

Voordelen van mulchen

 • Grassnippers hoef je niet op te ruimen
 • Natuurlijke voedingsstoffen voor het gras
 • Minder kans op onkruid
 • Bescherming van het gazon

Nadelen van mulchen

 • Mulchen werkt vaak slechter bij hoog gras
 • vaker maaien
 • De messen moeten vaker geslepen worden
 • Voetballen in de tuin wordt lastig direct na het mulchen

De accu`s van een grasmaaier met accu

Natuurlijk is het belangrijk om op de accu`s te letten bij een accu grasmaaier. Als eerste is het belangrijk om te kijken hoeveel accu`s er worden meegeleverd en hoeveel capaciteit de accu`s hebben. Dit is zeker belangrijk als je een grote tuin hebt. Heb je geen verstand van accu`s? Kijk dan eens bij de reviews van een accumaaier. Daar staat informatie van mensen die het product al gebruikt hebben. Daarnaast is het goed om te kijken hoe lang het opladen van een accu duurt. Ook hierbij kun je kijken bij de product specificaties of reviews.

Hoe lang gaat een accu grasmaaier mee?

De levensduur van een accu grasmaaier bedraagt vaak tussen de 5 en 10 jaar. Dit is ook afhankelijk hoe zuinig je met de accu grasmaaier omgaat. De kwaliteit van de accu wordt na verloop van tijd minder. Meestal moeten deze accu`s binnen een aantal jaar vervangen worden. De accu`s zelf zijn vaak duur. Het is dan het overwegen waard om een nieuwe accu te 

Gebruik van accu`s voor andere apparaten

Wat veel mensen niet weten, is dat je de accu`s van een accumaaier ook vaak voor andere maaiers kan gebruiken. Dit is niet bij alle merken en soorten mogelijk, maar je zou eens kunnen kijken bij Makita bijvoorbeeld. Dit kan handig zijn, zodat je niet overal snoeren voor nodig hebt.

Accu grasmaaier onderhouden

Geluid van de accumaaier

Waar je ook op kunt letten, is het geluid van een accumaaier. Het aantal decibel kan sterk variƫren. Zo zijn er al accu grasmaaiers die 70 decibel produceren, maar je hebt ook maaiers die boven de 90 decibel komen. Als je dit een belangrijk punt vindt, kijk dit dan goed na. Het is ook altijd aan te raden om gehoorbescherming aan te schaffen.


de maaibreedte en maaihoogte van de accu grasmaaier

Het is belangrijk om te kijken naar de maaibreedte en maaihoogte van jouw toekomstige accumaaier. Je wilt namelijk nooit te veel maaien.

De maaibreedte van een accumaaier

Vervolgens is het ook goed om te kijken naar de maaibreedte van een accumaaier. Over het algemeen geldt: hoe groter het gazonoppervlakte, hoe groter de maaibreedte zou moeten zijn. Een indicatie wat je kan nemen is als volgt:

 • Gazonoppervlakte tot 200 m2; maaibreedte van 33-37 cm
 • Gazonoppervlakte van 200 ā€“ 600 m2; maaibreedte van 37-43 cm
 • Gazonoppervlakte van 600 ā€“ 1000 m2; maaibreedte van 43-47 cm

De maaihoogte van een accumaaier

Ook is het raadzaam om te kijken welke maaihoogte een accumaaier heeft. Bij de meeste maaiers kun je verschillende maaihoogte instellen. Kijk van te voren hoeveel verschillende standen de accumaaier heeft. 


Zelftrekkende accumaaier

Het is mogelijk om te kiezen voor een zelfrijdende/zelftrekkende accumaaier. Deze maaier beweegt eigenlijk zelf al naar voren toe. Het grote voordeel hiervan is dat je niet heel hard meer hoeft te duwen. Ook met het draaien is dit wat makkelijker. Overweeg van te voren of je dit een belangrijke optie vindt.

De voor- en nadelen van accu grasmaaiers

Voordelen:

 • Gen snoer tijdens het maaien, dus veel bewegingsvrijheid
 • Voor veel gazons geschikt
 • Bij sommige modellen kun je de accu`s ook voor andere apparaten gebruiken
 • Goed voor het milieu (t.o.v. een benzinemaaier)

Nadelen:

 • Accu gaat niet gigantisch lang mee
 • Je moet het gras zelf maaien
 •  Door de accu moet je het gras binnen een bepaald tijdsbestek maaien

De alternatieven van een accumaaier

Naast een accumaaier, kun je ook kiezen voor andere grasmaaiers, zoals een robotmaaier, benzinemaaier of elektrische grasmaaier. Deze maaiers kunnen vaak ook op grotere gazons gebruikt woorden. Een grasmaaier op benzine of een robot grasmaaier hebben net zoals een accumaaier geen snoer tijdens het maaien. Dit zijn dan ook de beste alternatieven van een accumaaier.


Veelgestelde vragen over grasmaaiers met accu

Hoe lang gaat de accu van een grasmaaier mee?

De levensduur van de accu van een grasmaaier varieert, maar gemiddeld gaat deze tussen de 30 minuten en 2 uur mee, afhankelijk van het model en de maaiomstandigheden.

Wat is het vermogen van een accu grasmaaier?

Het vermogen van een accu grasmaaier varieert, maar ligt meestal tussen de 500 en 1500 watt, afhankelijk van het merk en model.

Hoe lang duurt het om de accu van een grasmaaier op te laden?

De laadtijd van een accu grasmaaier varieert, maar gemiddeld duurt het 1 tot 3 uur om de accu volledig op te laden.

Zijn accu grasmaaiers milieuvriendelijk?

Ja, accu grasmaaiers worden over het algemeen beschouwd als milieuvriendelijk vanwege het ontbreken van directe uitstoot van schadelijke gassen en het verminderde gebruik van fossiele brandstoffen

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}