Op zoek naar de beste Makita grasmaaier? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vergelijken en beoordelen ui een uitgebreid assortiment van hoogwaardige Makita grasmaaiers die voldoen aan al je maai-eisen. Of je nu een groot gazon hebt of een kleinere tuin, een Makita grasmaaier levert topprestaties. Hieronder vind je de 5 beste opties met ieder zijn eigen specifieke kenmerken:

De 5 best geteste Makita grasmaaiers uitgelicht:

De Makita DLM382Z 36V Li-Ion accu grasmaaier is de beste keuze voor een moeiteloos en professioneel gemaaid gazon. Deze accu grasmaaier van Makita biedt de perfecte combinatie van kracht, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Met een maaibreedte van 38 cm is hij ideaal voor middelgrote tot grote gazons.

De krachtige 36V Li-Ion accu zorgt voor goede prestaties en ontneemt de noodzaak van vervelende kabels of brandstof. Door de acculading kun je een indrukwekkende oppervlakte maaien. Bovendien is de accu compatibel met andere Makita 36V gereedschappen, waardoor je geld bespaart op extra batterijen. Ook voor je andere producten kan je dus gebruik maken van de Makita accu.

Dit apparaat is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Het lichte gewicht en de ergonomische handgreep maken het maaien comfortabel en gemakkelijk te manoeuvreren. De maaihoogte is eenvoudig instelbaar met één hendel, waardoor je het gras kunt aanpassen aan jouw voorkeur.

Met de Mulching functie kun je het gemaaide gras fijnhakken en verspreiden als natuurlijke meststof. Dit zorgt voor een gezonder gazon zonder extra inspanning. Daarnaast is de opvangbak ruim genoeg om een aanzienlijke hoeveelheid gras op te vangen, waardoor je minder vaak hoeft te legen.


Makita grasmaaier - ELM4120
#2

Makita grasmaaier ELM4120

De Makita grasmaaier ELM4120 is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en betrouwbare grasmaaier met draad. Met een snijbreedte van 41 cm en een vermogen van 230 V, levert deze grasmaaier indrukwekkende prestaties om je gazon perfect te onderhouden.

Deze Makita grasmaaier is uitgerust met een duurzame elektromotor die zorgt voor een efficiënte werking en een gelijkmatige snede. Dankzij het gebruik van een draad voor de maaiersnede, kun je gemakkelijk door het gras manoeuvreren en de gewenste maaihoogte instellen met behulp van de centrale maaihoogteverstelling.

De voordelen van een Makita accu grasmaaier zijn talrijk. Met een accu-aangedreven grasmaaier geniet je van draadloze bewegingsvrijheid en geen gedoe met benzine of elektrische kabels. Daarnaast biedt de accutechnologie van Makita een langere gebruiksduur en snellere laadtijden, zodat je langer kunt maaien en minder tijd hoeft te besteden aan opladen.

De Makita grasmaaier ELM4120 is ook voorzien van handige functies zoals een opvangbak met een ruime capaciteit van 50 liter, waardoor je minder vaak hoeft te stoppen om het grasafval te legen. Ook zorgt het ergonomische ontwerp van de duwbeugel voor een comfortabele en moeiteloze bediening tijdens het maaien.


Makita DLM330Z Accu Grasmaaier 18V
#3

Makita DLM330Z Accu Grasmaaier 18V

De Makita DLM330Z Accu Grasmaaier 18V is een krachtige en handige oplossing voor het onderhouden van je gazon. Met deze Makita grasmaaier op accu heb je geen gedoe meer met snoeren en kun je vrij bewegen tijdens het maaien. De 18V accu zorgt voor voldoende vermogen om je gazon efficiënt en moeiteloos te maaien.

Dit apparaat is uitgerust met een duurzaam stalen maaidek van 33 cm breed, waardoor je snel en gelijkmatig kunt maaien. Met de eenvoudig verstelbare maaihoogte kun je de gewenste maaihoogte instellen, variërend van 25 mm tot 65 mm. Zo kun je het gras naar jouw wensen en behoeften maaien.

Dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht is de Makita DLM330Z Accu Grasmaaier 18V zeer makkelijk te draaien, zelfs in kleinere tuinen. Ook is deze goedkope accu grasmaaier voorzien van een ergonomisch ontworpen handgreep voor optimaal comfort tijdens het maaien. Je zal dus niet snel last krijgen van je handen.

Met de meegeleverde opvangbak van 30 liter kun je het gemaaide gras netjes opvangen, maar de grasmaaier kan ook gebruikt worden in mulch-modus. Deze modus versnippert het gras en verspreidt het terug over het gazon, wat bijdraagt aan een gezonde groei van het gras.


Makita DLM460Z 2x18 V
#4

Makita DLM460Z 2x18 V Grasmaaier

De Makita DLM460Z 2x18 V grasmaaier is een krachtige en betrouwbare machine die perfect is voor het onderhouden van jouw gazon. Met een maaibreedte van 46 cm en de mogelijkheid om op twee 18V accu's te werken, biedt deze grasmaaier een indrukwekkende prestatie. Of je nu een klein of groot gazon hebt, deze Makita grasmaaier levert moeiteloos een perfect maairesultaat.

Deze grasmaaier is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Het lichte gewicht en de ergonomische handgreep zorgen ervoor dat je comfortabel kunt werken zonder vermoeid te raken. Ook is de maaihoogte eenvoudig te veranderen met een enkele hendel, waardoor je het gras op de aangepaste lengte kunt maaien.

Dankzij de krachtige 18V accu's biedt deze Makita grasmaaier voldoende vermogen om langdurig te maaien zonder onderbrekingen. Bovendien is het gebruik van accu's milieuvriendelijk en elimineert het gedoe van brandstof en kabels.

De DLM460Z is uitgerust met een handige grasopvangbak met een capaciteit van 60 liter, waardoor je minder vaak hoeft te stoppen om het gras te legen. Daarnaast bevat de maaier een mulchfunctie, zodat het gemaaide gras wordt versnipperd en als natuurlijke meststof op het gazon wordt geplaatst.


Makita grasmaaier - DLM432CT2 - 2x18 V
#5

Makita grasmaaier - DLM432CT2 - 2x18 V

De Makita grasmaaier DLM432CT2 is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en draadloze grasmaaier. Met zijn innovatieve 18V technologie levert deze grasmaaier indrukwekkende prestaties zonder gedoe met snoeren of benzine.

Dit tuin apparaat wordt geleverd met twee 18V 5.0 Ah accu's, waardoor je langdurig kunt maaien zonder onderbreking. De duolader zorgt ervoor dat je altijd een opgeladen accu bij de hand hebt. Met een maaibreedte van 43 cm kun je efficiënt grote grasoppervlakken maaien.

Deze Makita grasmaaier biedt meerdere maaihoogte-instellingen, variërend van 20 mm tot 75 mm, zodat je het gazon naar jouw wens kunt maaien. Het duurzame stalen maaidek zorgt voor een gelijkmatig maairesultaat en een lange levensduur. Bovendien is de maaier voorzien van een mulchfunctie, waarmee het gras fijn wordt versnipperd en als natuurlijke meststof op het gazon wordt verspreid.

Dankzij de inklapbare duwboom is de grasmaaier gemakkelijk op te bergen en neemt hij weinig ruimte in beslag. Het handige indicatielampje geeft de accustatus aan, zodat je altijd weet wanneer het tijd is om de accu op te laden.


Makita grasmaaiers vergelijken:

Hieronder vind je een vergelijkingstabel van de hierboven uitgelichte maaiers. De grasmaaiers worden vergeleken op basis van 5 belangrijke kenmerken. Zo is er voor jou een handig overzicht gecreëerd om snel de belangrijkste verschillende tussen de beste Makita grasmaaier te herkennen: 

Product:

Maaihoogte

Maaibreedte

Grootte gazon

Levensduur accu

Mulch functie

Makita DLM382Z 36V

20-75 mm

38 cm

Klein tot middel

Met draad

Ja

Makita - ELM4120

20-75 mm

41 cm

Klein tot middel

Met draad

Ja

Makita DLM330Z

20-65 mm

33 cm

Klein tot middel

Met draad

Ja

Makita DLM460Z  2x18 V

20-75 mm

46 cm

Klein tot groot

Met draad

Ja

Makita DLM432CT2 

20-75 mm

43 cm

Klein tot groot

Tot 1 uur

Ja

Waar onderscheid een Makita grasmaaier zich in? 

Makita is een zeer bekend merk op het gebied van tuingereedschap en staat vooral bekend om zijn hoogwaardige grasmaaiers. Deze grasmaaiers onderscheiden zich op verschillende manieren, waardoor ze een populaire keuze zijn onder tuiniers en professionals. Hieronder worden drie belangrijke aspecten beschreven waarin een Makita grasmaaier zich onderscheidt.

Krachtige en betrouwbare motoren

Makita grasmaaiers staan bekend om hun krachtige en betrouwbare motoren. Deze motoren leveren voldoende vermogen om zelfs het meest dichte gras efficiënt te maaien. Ze zijn ontworpen om langdurig te presteren, zodat je zonder onderbrekingen je gazon kunt onderhouden. Dankzij de betrouwbaarheid van de motoren kun je erop vertrouwen dat je grasmaaier lang meegaat en consistent hoge prestaties levert.

Geavanceerde maai-technologie

Het merk maakt gebruik van geavanceerde maai-technologieën die het maaien gemakkelijker en efficiënter maken. Een voorbeeld hiervan is het mulch-systeem, waarbij het gras tijdens het maaien fijn wordt versnipperd en terug in het gazon wordt verspreid als natuurlijke meststof. Dit bespaart tijd en moeite bij het opruimen van maaisel en zorgt tegelijkertijd voor een gezonder gazon. Daarnaast bieden sommige Makita grasmaaiers instelbare maaihoogtes, waardoor je het maaien kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van je gazon.

Duurzaamheid en gebruiksgemak:

Makita grasmaaiers zijn ontworpen met aandacht voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Ze zijn gebouwd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de zware omstandigheden van het maaien van gras. Het ontwerp van de grasmaaiers zorgt voor een goede balans en ergonomie, waardoor ze comfortabel te gebruiken zijn, zelfs gedurende langere perioden. Bovendien zijn veel Makita grasmaaiers voorzien van handige functies zoals opvouwbare handgrepen voor eenvoudige opslag en transport. Dit alles maakt het gebruik van grasmaaiers van Makita een stuk makkelijker.

Grasmaaier van Makita kopen: waar op letten?

Bij het overwegen van de aankoop van een Makita grasmaaier zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. In dit artikel worden vier belangrijke aspecten besproken waarop je moet letten bij het kopen van een Makita grasmaaier, met specifieke aandacht voor de accu-aangedreven modellen.

Accu-technologie en capaciteit

Als je geïnteresseerd bent in een Makita grasmaaier met een accu, is het belangrijk om te kijken naar de accu-technologie en de capaciteit ervan. Makita biedt verschillende accu-opties, zoals de LXT-serie, die krachtige prestaties en een lange gebruiksduur biedt. Zorg ervoor dat je kiest voor een accu met voldoende capaciteit om je gazon zonder onderbrekingen te kunnen maaien.

Accu compatibiliteit met ander Makita gereedschap

Als je al andere Makita gereedschappen hebt die gebruikmaken van accu's, is het handig om te controleren of de grasmaaier compatibel is met dezelfde accu's. Dit zorgt voor een handige uitwisselbaarheid van accu's tussen verschillende gereedschappen, waardoor je kosten kunt besparen en de veelzijdigheid van je gereedschappen kunt vergroten.

Maaimethode en maai-instellingen

Bij het kiezen van een Makita grasmaaier moet je letten op de maaimethode en de beschikbare maai-instellingen. Makita biedt zowel modellen met opvangbakken voor het verzamelen van maaisel, als modellen met mulch-functies. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de grasmaaier verschillende maaihoogtes biedt, zodat je het maaien kunt aanpassen aan de behoeften van je gazon.

Onderhoud en garantie

Bij het kopen van een Makita grasmaaier is het verstandig om te kijken naar het onderhoud en de garantievoorwaarden. Controleer of de grasmaaier eenvoudig te onderhouden is, bijvoorbeeld door het gemakkelijk vervangen van messen. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke garantieperiode Makita biedt voor hun grasmaaiers, zodat je gedekt bent in geval van defecten of problemen.


Veelgestelde vragen over Makita grasmaaiers

Hoe lang gaat de accu van een Makita grasmaaier mee?

De gebruiksduur van de accu van een Makita grasmaaier varieert afhankelijk van het model en de capaciteit van de accu.

Over het algemeen bieden Makita grasmaaiers met accu's voldoende vermogen om een middelgroot gazon te maaien, maar de exacte duur kan variëren.

Biedt Makita garantie op hun grasmaaiers?

Ja, Makita biedt garantie op hun grasmaaiers. De exacte garantieperiode kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de regio, dus het is raadzaam om de garantievoorwaarden te controleren die specifiek zijn voor het gekochte model.

Wat is de gemiddelde prijs van een grasmaaier van Makita?

De gemiddelde prijs van een grasmaaier van Makita varieert afhankelijk van het type (benzine of accu), het vermogen en de functies. Normaal gesproken liggen de prijzen van Makita grasmaaiers tussen de €200 en €600.

Kan ik Makita grasmaaiers gebruiken voor grote gazons?

Ja, Makita grasmaaiers kunnen worden gebruikt voor grote gazons. Ze bieden modellen met verschillende maaibreedtes en krachtige motoren, waardoor ze efficiënt kunnen werken op grote oppervlaktes.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}