Op zoek naar de beste benzine grasmaaier voor een perfect onderhouden gazon? Ontdek hoogwaardige grasmaaiers die topprestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak combineren. Met krachtige motoren, instelbare maaihoogtes en robuuste constructies ben je verzekerd van een prachtig gazon. Lees verder en vind de perfecte benzine grasmaaier voor jouw behoeften.

De 5 best geteste accu grasmaaiers uitgelicht:

Benzine grasmaaier kopen
#1

Benzine grasmaaier ACG53-COMFORT+

De Benzine grasmaaier ACG53-COMFORT+ is een indrukwekkende machine die je gazononderhoud naar een hoger niveau tilt. Met zijn krachtige 161 cc Briggs & Stratton E-Start motor biedt deze zelfrijdende grasmaaier uitstekende prestaties en gebruiksgemak. Met een maaibreedte van 53 cm kan je snel en efficiënt grote oppervlakken maaien.

Dankzij de zelfrijdende functie hoef je niet langer al het zware werk te doen. De grasmaaier beweegt zich moeiteloos over je gazon, waardoor je minder inspanning hoeft te leveren tijdens het maaien. Dit bespaart je kostbare tijd en energie.

De ACG53-COMFORT+ beschikt over een centrale maaihoogte-instelling met zes verschillende posities, variërend van 25 mm tot 75 mm. Hiermee kan je de maaihoogte eenvoudig aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en de conditie van je gazon.

Met een opvangbak capaciteit van 70 liter hoef je minder vaak het grasafval te legen, waardoor je ononderbroken kunt blijven maaien. Daarnaast biedt deze handige grasmaaier de optie om het gemaaide gras te mulchen, wat zorgt voor een natuurlijke bemesting van je gazon.

De Benzine grasmaaier ACG53-COMFORT+ is een betrouwbare en krachtige machine die voldoet aan de eisen van veeleisende tuiniers. Met zijn geavanceerde functies en gebruiksvriendelijke ontwerp zorgt deze grasmaaier ervoor dat jouw gazon er altijd netjes en verzorgd uitziet. Het is een van de beste benzine grasmaaiers op de markt! 


FUXTEC Grasmaaier Benzine
#2

FUXTEC Zelfrijdende Grasmaaier Benzine

De FUXTEC Grasmaaier Benzine - E-Start is een krachtige grasmaaier benzine zelfrijdend met een indrukwekkende lijst specificaties. Met zijn 51 cm maaibreedte en achterwielaandrijving is deze machine perfect voor middelgrote tot grote gazons. Het E-Start-systeem zorgt voor een moeiteloze start met slechts één druk op de knop, waardoor je kostbare tijd bespaart.

De grasmaaier is uitgerust met een mulchfunctie, waarmee het gemaaide gras fijn wordt versnipperd en als natuurlijke meststof op je gazon wordt verspreid. Dit bevordert de gezondheid en groei van je gras, terwijl je tegelijkertijd minder tijd en moeite hoeft te besteden aan het opruimen van het gemaaide gras.

Dankzij de zelftrekkende achterwielaandrijving wordt het maaien van je gazon een fluitje van een cent. Je hoeft de grasmaaier alleen maar te begeleiden terwijl hij zichzelf voortbeweegt, waardoor je minder inspanning hoeft te leveren. 

Met een royale opvangbak van 60 liter hoef je minder vaak te stoppen om grasresten te legen, waardoor je je maaiwerk sneller kunt voltooien. De ruime capaciteit zorgt ervoor dat je langdurig kunt maaien zonder onderbreking.

Al met al biedt de FUXTEC Grasmaaier Benzine - E-Start een krachtige en efficiënte oplossing voor het maaien van je gazon. Met de zelfrijdende functie en royale opvangbak levert deze benzine grasmaaier met aandrijving perfecte prestaties en helpt hij je om het gazon in topconditie te houden.


WOLF-Garten benzine grasmaaimachine A 4200 2100
#3

WOLF-Garten benzine grasmaaimachine A 4200 

WOLF-Garten benzine grasmaaimachine A 4200 is een krachtig gereedschap voor jouw gazononderhoud. Met een vermogen van 2100 W en een krachtige 11A-motor levert deze machine indrukwekkende prestaties. De maaibreedte van 42 cm zorgt ervoor dat je efficiënt kunt maaien, waardoor je kostbare tijd bespaart.

De maaihoogte kan eenvoudig worden aangepast met de centrale maaihoogte verstelling. Je kunt kiezen uit zes verschillende maaihoogtes, variërend van 2,8 cm tot 9,2 cm. Hierdoor kun je het maaien aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Dankzij de robuuste stalen behuizing is de WOLF-Garten A 4200 duurzaam en bestand tegen langdurig gebruik. Het opvangsysteem heeft een capaciteit van 60 liter, waardoor je langer kunt maaien zonder vaak te hoeven legen.

De benzinetank heeft een capaciteit van 1 liter, wat voldoende is voor langere maaisessies zonder onderbrekingen. Dankzij de ergonomische duwboom kun je comfortabel en moeiteloos manoeuvreren tijdens het maaien.

De WOLF-Garten benzine grasmaaimachine A 4200 biedt uitstekende prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Of je nu een klein gazon hebt of een groter gebied wilt maaien, deze machine is een betrouwbare keuze die je gazon er prachtig uit zal laten zien.


Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc
#4

Kibani Benzine Grasmaaier

De Kibani Benzine Grasmaaier is een betrouwbare keuze voor het onderhoud van jouw gazon. Met een indrukwekkende motor van 196 cc en 4,7 pk levert deze grasmaaier krachtige prestaties die jouw gazon in topconditie houden. Met een maaibreedte van 53 cm bespaar je tijd en moeite, omdat je in één keer meer gras kunt maaien.

De ruime opvangbak van 62 liter zorgt ervoor dat je langer kunt maaien zonder deze te hoeven legen, waardoor je efficiënter kunt werken. Dankzij het handige hendelsysteem is de opvangbak gemakkelijk te legen, zonder dat je vies wordt.

De Kibani Benzine Grasmaaier is voorzien van een centrale maaihoogtev erstelling met vijf verschillende standen, variërend van 25 tot 75 mm. Hierdoor kun je jouw gazon op de gewenste hoogte maaien, afhankelijk van jouw voorkeur en de conditie van het gras.

Deze duw grasmaaier is uitgerust met een robuust stalen maaidek, wat zorgt voor duurzaamheid en een langere levensduur. Daarnaast is de Kibani Benzine Grasmaaier gemakkelijk te manoeuvreren dankzij de grote wielen en het ergonomische handvat.


Scheppach MP132-40 Benzine Grasmaaier
#5

Scheppach MP132-40 Grasmaaier 

De Scheppach MP132-40 Benzine Grasmaaier is een krachtige en betrouwbare machine die je helpt bij het onderhouden van je gazon. Met een 3,4 pk 4-takt motor biedt deze grasmaaier voldoende vermogen om zelfs de meest hardnekkige grasvelden aan te pakken. De maaibreedte van 40 cm zorgt ervoor dat je efficiënt kunt maaien en minder tijd kwijt bent aan het maaien van je gazon.

De maaihoogte van de Scheppach MP132-40 is instelbaar, waardoor je de gewenste maaihoogte kunt kiezen die past bij jouw gazon. Met de 35 liter opvangbak hoef je je geen zorgen te maken over het opruimen van het gemaaide gras, omdat deze voldoende capaciteit biedt om het gras op te vangen tijdens het maaien.

Dit model is uitgerust met handige functies die het maaien nog gemakkelijker maken. Denk hierbij aan een verstelbare duwboom voor ergonomisch maaien, een opvouwbare duwboom voor compact opbergen en een handige draaggreep voor eenvoudig transport.

De Scheppach MP132-40 is een duurzame grasmaaier, dankzij de robuuste constructie en hoogwaardige materialen. Met regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik zal deze grasmaaier je jarenlang van dienst zijn.


Benzine grasmaaier vergelijken: belangrijkste kenmerken

Product:

Maaihoogte

Maaibreedte

Vermogen

Gewicht

Opvangbak

Benzine grasmaaier ACG53

25-75 mm

53 centimeter

161 cc

38 KG

60 liter

Fuxtec Grasmaaier Benzine E-start

25-75 mm

51 centimeter

196 cc

37 KG

60 liter

Wolf Garten Benzine grasmaaier

25-75 mm

42 centimeter

2100 W

30 KG

60 liter

Kibani Benzine grasmaaier

30-80 mm

53 centimeter

196 cc

38 KG

62 liter

Scheppach MP132-40

25-65 mm

40 centimeter

90 min

18 KG

35 liter


Stappenplan: Vergelijk de beste benzine grasmaaiers

Veel websites prijzen drie modellen aan als het beste. Helaas ligt het toch iets complexer. Er is niet een benzinemaaier die het beste is, want iedereen heeft andere wensen en een ander gazon.  Dit hangt namelijk van veel verschillen factoren af. Als je hieronder de volgende stappen volgt, dan weet je waarop je moet letten en kun je de beste benzine grasmaaier voor jou vinden!

Grasmaaier met benzine

Voor welk gazonoppervlakte gebruik ik een benzine maaier?

Als je een klein gazon hebt, dan is het misschien niet de beste keuze om een benzinemaaier aan te schaffen. Een benzinemaaier wordt vaker gebruikt op juist wat grotere gazons. De benzine motormaaier is een krachtige maaier.

Wij raden een benzine grasmaaier aan voor gazons groter dan 200m2. Echter hangt dit ook af van de vorm van jouw gazon. Een grasmaaier die werkt op benzine wordt vaak gebruik voor grotere gazonoppervlakte, omdat ze draadloos zijn en krachtig maaien. In dit geval is de Futex misschien wel de beste benzine grasmaaier die je kan kiezen!


De maaibreedte van een benzine grasmaaier

De maaibreedte van een grasmaaier is niet onbelangrijk. Als je een grasmaaier hebt met een kleine maaibreedte, dan doe je er langer over om een gazon te maaien. Een grasmaaier met benzine met een kleine maaibreedte is vaak wel compacter en lichter dan grasmaaiers met een grote maaibreedte.

Benzine grasmaaiers

Duw of zelfrijdende benzinegrasmaaier?

Sommige grasmaaiers hebben een functie dat ze zelf al voorruit rijden, dit heeft een zelfrijdende of zelftrekkende grasmaaier. Het voordeel van een zelfrijdende benzinemaaier is dat je minder kracht hoeft te zetten dan een duwmaaier op benzine. Als je dan een maaier hebt met een grote maaibreedte, dan is het misschien wel makkelijk om te kiezen voor een zelfrijdende benzine grasmaaier.

Daarnaast hebben we gezien dat benzine maaiers vaak worden gebruikt voor grote gazons. Als je een groot gazon hebt, kan een zelfrijdende of zelftrekkende benzine grasmaaier dus een ideale oplossing zijn. Of een aangedreven benzine maaier iets voor jou is, hangt ook af van het gewicht van de maaier. Later in het artikel gaan we het over het gewicht hebben.

Ook kan een zelfrijdende of zelfwerkende benzine maaier fijn zijn als je een helling in jouw tuin hebt. Zo hoef je minder kracht te zetten om op de helling te komen. De grasmaaier wordt dan aangedreven. In sommige gevallen kun je zelfs de grasmaaier in een aantal standen zetten. Zo kun je zelf het tempo en de zwaarte bepalen.

Het enige nadeel hieraan is wel dat ze vaak wel duurder zijn dan duwgrasmaaiers. Als tip geven we je mee om eens bij vrienden/kennissen/collega`s te vragen welke soort zij hebben of jij het een keer kan uitproberen. Kijk hieronder naar het verschil tussen deze twee soorten.

Zitmaaiers

Naast de bovengenoemde optie, is het ook mogelijk om een zitmaaier aan te schaffen op benzine. Zitmaaiers zijn ontworpen voor grotere oppervlakken. Ze zien eruit als kleine tractoren en zijn zeer comfortabel in gebruik. Je hoeft alleen maar op de stoel te springen en gaan! Als je een grote tuin hebt, op zoek bent naar meer gebruikscomfort en niet veel tijd hebt om te maaien, is dit de ideale oplossing. 


Het comfort en de tijdsbesparing maken het maaien een aangename en ontspannende activiteit. Een nadeel is dat je een beschutte plek nodig hebt om ze na gebruik op te bergen en een tuinhuisje om ze ‘s winters in te bewaren. Ook duurt het onderhoud langer dan bij andere grasmaaiers.

Benzinegrasmaaier met mulchingfunctie

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een mulchingfunctie. Mulching houdt in dat de maaier het gras heel fijn snijdt. Er blijft dan een laagje op het gras liggen. Mulchen houdt in dat er een klein laagje organisch materiaal op de oppervlakte blijft liggen. In dit geval wordt het gras versnipperd en verspreid over het gazon. 


Je kunt er dus voor kiezen om een benzine maaier aan te schaffen met een mulchfunctie. Mulchen heeft een aantal voor- en nadelen. Deze staan hieronder weergegeven. Daarnaast kun je de video bekijken om meer te leren over mulchen.


Voordelen van mulchen:

 • Grassnippers hoef je niet op te ruimen
 • Natuurlijke voedingsstoffen voor het gras
 • Minder kans op onkruid
 • Bescherming van het gazon

Nadelen van mulchen:

 • Mulchen werkt vaak slechter bij hoog gras
 • vaker maaien
 • De messen moeten vaker geslepen worden
 • Voetballen in de tuin wordt lastig direct na het mulchen

Bij de meeste benzine maaiers zit er wel een functie op om te mulchen, maar nog niet bij alle modellen. Hopelijk heb je nu een keuze kunnen maken of je een mulchfunctie wil op jouw grasmaaier. 

Ben je er nog niet uit? Geen probleem. Er bestaan namelijk ook benzine grasmaaier met een combinatiefunctie. Hiermee kun je dus mulchen, maar ook grasmaaien en het gras opvangen. Als je het nog niet weet, dan is dit wellicht een goede optie voor jou

Tanken

Gebruiksgemak van de benzine maaier

Met de aandrijf- en mulchfunctie hebben wij het hierboven al even kort gehad over het gebruiksgemak van een benzine grasmaaier. Als je een groter gazon hebt, wil je fijn kunnen grasmaaien. Daarom is het belangrijk om te kijken naar het gebruiksgemak van een benzine grasmaaier.

Je kunt bijvoorbeeld kijken of een benzine grasmaaier in hoogte verstelbaar is. Dit is handig als er iemand anders, die groter of kleiner is dan jij, gebruik gaat maken van de grasmaaier. Hiermee kun je rekening houden bij het vergelijken van verschillende grasmaaiers.

Daarnaast zijn er ook enkele modellen die je helemaal kan inklappen. Dit is ideaal als je weinig ruimte hebt om de grasmaaier op te bergen. Ook kan je voor het gebruiksgemak ook kijken naar het gewicht van een grasmaaier. De meeste benzine maaiers hebben een gewicht tussen de 30 en 40 kilo.

Bij een maaier met een trekstart is het niet onbelangrijk om te kijken hoe gemakkelijk het apparaat daadwerkelijk start. De ene benzine maaier heeft een gemakkelijkere trekstart dan de andere. Je hebt zelf vast wel eens ervaren hoe vervelend een trekstart kan zijn bij een apparaat. Lees je van te voren dus goed in of de maaier een ergonomische trekstart heeft.


Maaihoogte instellen

Het is belangrijk om te kijken of een grasmaaier in maaihoogte te vertellen is. Sommige grasmaaiers hebben verschillende standen. Ga voor jezelf goed na of er genoeg standen opzitten. Kijk ook waar je de maaihoogte moet instellen. Dit is vaak de plek waar je duwt of bij de wielen. Het lijkt soms makkelijker om het gras heel kort te maaien, maar dit is niet altijd beter voor het gazon. 


Vermogen van de benzinemaaier

Hoe meer vermogen je hebt, hoe krachtiger de maaier is. Als je meer vermogen hebt, dan maait de maaier sneller en krachtiger. Het vermogen wordt uitgedrukt in pk (paardenkracht). Bij het vergelijken van verschillende modellen kan je dus kijken hoeveel pk alle grasmaaiers hebben. Kijk dus goed naar het vermogen van de maaier en of dit voor jou voldoende is.


Geluid van de benzine grasmaaier

Daarnaast kun je ook kijken hoeveel geluid een maaier maakt. Het is natuurlijk heel vervelend voor jouw gezin of buren als je vaak gaat maaien of mulchen met een grasmaaier die veel geluid maakt. Het geluid van een grasmaaier wordt uitgedrukt in db (decibel).


De meeste benzine maaiers liggen tussen de 80 en 100 decibel. Het grasmaaien maakt dus best wel veel geluid. Het is dus aan te raden om gehoorbescherming op te doen als je gras aan het maaien bent. Je staat dan namelijk dichtbij de maaier waar het geluid vandaan komt.

Grasmaaier benzine onderdelen

De grootte van de opvangbak

Bij de meeste grasmaaier modellen zit er een opvangbak bij. Het is belangrijk om te kijken hoe groot de opvangbak is. Zeker bij een benzine grasmaaier die vaak wordt gebruikt bij een groter gazon.

Je wil het namelijk niet hebben dat je de bak een aantal keren moet leegmaken tijdens het grasmaaien. We zien vaak dat benzine grasmaaiers een opvangbak hebben van ongeveer 50-70 liter.


Inhoud van de brandstoftank

Natuurlijk gaat er ook benzine in de grasmaaier. Net zoals in auto`s, kan ook de tankinhoud bij grasmaaiers verschillen. Gemiddeld hebben benzine maaiers een tank van 1 liter. De meeste benzine maaiers hebben een tankinhoud tussen de 0,8L en 1,3L. Dit wil nog niks zeggen. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de tankinhoud, maar ook naar hoe zuinig de maaier is.

Het kan dus zijn dat een maaier met een tankinhoud van 0,8L langer meegaat dan een benzine maaier met een inhoud van 1,0L. Vaak (maar niet altijd!) zijn de duurdere modellen zuiniger dan de goedkopere modellen.


Design en materiaal

Voor de meeste mensen is dit wat meer onbelangrijk, maar kijk eens naar de de kleur en het design van de grasmaaier. Als je maaier ergens in het zicht staat, dan is het voor sommige mensen fijn als het een mooi design heeft.

Daarnaast is het raadzaam om te kijken van welk materiaal de grasmaaier is gemaakt. Een grasmaaier gemaakt van een stevig (en bijvoorbeeld roestvrij) materiaal, gaat normaal gesproken langer mee.

Meisje met grasmaaier

De voor- en nadelen van benzinemaaiers

Het belangrijkste voordeel van een benzinemaaier is dat je niet op kabels hoeft te letten, zoals bij een elektrische grasmaaier. Zo heb je volledige bewegingsvrijheid en kun je alle hoeken van de tuin bereiken. Dit is één van de voordelen van een grasmaaier op benzine. Hieronder staan nog een aantal andere voor- en ook nadelen beschreven bij de zoektocht naar de beste benzine grasmaaier.

Voordelen:

 • Meer vermogen om langer en dikker gras te maaien;
 • Ontworpen voor middelgrote en grote gazons;
 • Stalen dekken en bouwkwaliteit betekent dat ze vele jaren mee kunnen gaan;
 • Ruime keuze aan motoren en maaidekken die passen bij de grootte van jouw gazon;
 • Geen elektriciteit vereist.

Nadelen:

 • Zijn lawaaierig;
 • Kunnen moeilijk te starten zijn, omdat je bij sommige modellen aan een trekkoord moet trekken;
 • Zwaardere machines.
 • Benzine nodig
 • Stijging benzineprijzen

Welke benzine in de grasmaaier?

Voor grasmaaiers wordt meestal benzine met een octaangetal van 95 of hoger aanbevolen. Het is raadzaam om de handleiding van de specifieke grasmaaier te raadplegen voor de aanbevolen brandstof.

Bij twijfel kan je het beste contact opnemen met de fabrikant van de grasmaaier. Het is belangrijk om verse, schone benzine te gebruiken zonder toevoegingen zoals ethanol, omdat dit de motorprestaties en de levensduur van de grasmaaier kan beïnvloeden.


De alternatieven van een benzine motormaaier

Op deze pagina hebben we gezien dat benzine motormaaiers vaak gebruikt worden voor de wat grotere gazons. Heb je een middel of groot gazon, maar wil je geen benzine grasmaaier? Dan kun je er voor kiezen om een zitmaaier, accumaaier of een robotmaaier te kopen.


Veelgestelde vragen over grasmaaiers met benzine

Hoe vaak moet ik de olie van mijn benzine grasmaaier verversen?

Het wordt aanbevolen om de olie van een benzine grasmaaier elke 25 tot 50 draaiuren of één keer per seizoen te verversen, afhankelijk van het model en de gebruiksinstructies.

Hoeveel lawaai maakt een benzine grasmaaier?

Een benzine grasmaaier produceert gemiddeld tussen de 85 en 95 decibel aan geluid, vergelijkbaar met het geluidsniveau van een drukke straat.

Welke brandstof moet ik gebruiken voor mijn benzine grasmaaier?

Voor een benzine grasmaaier moet je loodvrije benzine gebruiken met een octaangetal van minimaal 95

Moet ik mijn benzine grasmaaier laten onderhouden?

Ja, regelmatig onderhoud is essentieel voor een optimale prestatie en levensduur van een benzine grasmaaier.

Dit omvat het controleren van de bougie, het reinigen van het luchtfilter, het slijpen van het mes en het regelmatig verversen van de olie.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}