Op een snelle en effectieve manier je gazon maaien? Met een elektrische grasmaaier hoef je weinig tot geen inspanning te leveren en is je gazon binnen enkele ogenblikken naar wensen. Wij hebben de beste elektrische grasmaaiers getest en voor je uitgelicht. We hebben gekeken naar functies, betrouwbaarheid en veiligheid. Zie hieronder de top 5 beste grasmaaiers elektrisch: 

De 5 best geteste elektrisch grasmaaiers uitgelicht:

WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier
#1

WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is een betrouwbare partner bij het onderhouden van je gazon. Met zijn indrukwekkende specificaties en handige extra functies, zorgt deze grasmaaier ervoor dat je jouw gazon moeiteloos in topconditie kunt houden.

Afmetingen, Gewicht en Materiaal:

Deze elektrische grasmaaier heeft een maaibreedte van 34 cm, waardoor je efficiƫnt kunt maaien en minder tijd kwijt bent aan het maaien van je gazon. Met een gewicht van slechts 14 kg is deze grasmaaier licht en gemakkelijk te manoeuvreren. Hij is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan en bestand zijn tegen de uitdagingen van het maaien.

Capaciteit en Extra's:

Met een opvangbak van 30 liter kun je een aanzienlijke hoeveelheid grasafval verzamelen, waardoor je minder vaak hoeft te stoppen om de bak te legen. De centrale hoogte-instelling maakt het eenvoudig om de gewenste maaihoogte in te stellen, zodat je jouw gazon precies kunt maaien zoals jij dat wilt. Bovendien is deze grasmaaier uitgerust met extra functies zoals een inklapbare duwboom, wat handig is voor opslag en transport.

Merkkwaliteit en Garantie:

WOLF-Garten staat bekend om zijn hoogwaardige producten die ontworpen zijn om aan de verwachtingen van veeleisende tuiniers te voldoen. De A 340 E Elektrische Grasmaaier is geen uitzondering, met zijn solide constructie en betrouwbare prestaties. Het merk biedt ook een garantie van X jaar op deze grasmaaier, waardoor je gemoedsrust hebt bij je aankoop.

Door de WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier krijg je een krachtig en duurzaam apparaat dat je helpt bij het onderhouden van een prachtig gazon. De specificaties en kwaliteit van dit merk maken het een uitstekende keuze voor elke tuinier.


Bosch ARM 32 Grasmaaier - 1200 W
#2

Bosch ARM 32 Grasmaaier - 1200 W

De Bosch ARM 32 Grasmaaier met een vermogen van 1200 W is een indrukwekkende machine die je helpt om je gazon moeiteloos te onderhouden. Met deze grasmaaier kun je jouw grasveld met precisie en gemak maaien.

Met een maaibreedte van 32 centimeter biedt deze grasmaaier een goede dekking, waardoor je efficiƫnt kunt werken en minder tijd kwijt bent aan maaien. De snijhoogte van deze machine is eenvoudig aanpasbaar, zodat je het gras op de gewenste hoogte kunt maaien. Je hebt de keuze uit drie verschillende snijhoogtes, variƫrend van 20 tot 60 millimeter.

Dankzij het lichte gewicht van de Bosch ARM 32 Grasmaaier is hij makkelijk te manoeuvreren en te hanteren. Dit maakt het maaien van jouw gazon een comfortabele ervaring. Bovendien is deze grasmaaier uitgerust met Ergoflex-handgrepen, die zorgen voor een ergonomische grip en minder belasting op jouw armen.

Door een 31 liter grasopvangbak hoef je je geen zorgen te maken over het opruimen van het gemaaide gras. De opvangbak vangt het gras netjes op tijdens het maaien, zodat je een opgeruimd gazon hebt zonder gedoe.

Al met al is de Bosch ARM 32 Grasmaaier - 1200 W een betrouwbare en efficiƫnte grasmaaier die je helpt jouw gazon in topconditie te houden. Met zijn handige functies en gebruiksvriendelijke ontwerp is het de ideale keuze voor elke tuinliefhebber.


Powerplus POWPG10260 Elektrische grasmaaier
#3

Powerplus POWPG10260 Elektrische grasmaaier

De Powerplus POWPG10260 Elektrische grasmaaier is een krachtige en betrouwbare machine die speciaal is ontworpen voor middelgrote en grote tuinen. Met een indrukwekkend vermogen van 1800W kan deze grasmaaier zelfs het meest hardnekkige gras moeiteloos aan.

Met een maaibreedte van 460mm zorgt deze machine ervoor dat je efficiƫnt kunt maaien en in minder tijd een groot gebied kunt bestrijken. Bovendien is de POWPG10260 zelftrekkend, wat betekent dat je niet veel inspanning hoeft te leveren tijdens het maaien. Je hoeft alleen maar de maaier te begeleiden terwijl hij zichzelf voortbeweegt.

Een van de handige functies van deze grasmaaier is de mulching-functie. Hiermee kun je het gemaaide gras fijnmalen en als natuurlijke meststof op het gazon verspreiden. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt ook voor een gezonder en groener gazon.

De POWPG10260 wordt geleverd met een ruime opvangbak van 60 liter, zodat je het grasafval gemakkelijk kunt verzamelen en opruimen. Daarnaast kun je de maaihoogte naar wens aanpassen dankzij de verstelbare maaihoogte-instellingen.


Makita - ELM3320 - 230 V
#4

Makita - ELM3320 - 230 V

De Makita grasmaaier - ELM3320 is een betrouwbare en efficiƫnte grasmaaier die jouw gazon een perfecte afwerking geeft. Met een snijbreedte van 33 cm en een vermogen van 1200 watt is deze grasmaaier ideaal voor kleine tot middelgrote gazons.

Deze grasmaaier maakt gebruik van een elektrische motor met een vermogen van 230 V, waardoor hij gemakkelijk kan worden aangesloten op het stroomnet. Dit zorgt voor een consistente en krachtige werking bij elke maaibeurt.

ELM3320 is uitgerust met een duurzaam stalen maaidek, dat zorgt voor een gelijkmatige en nauwkeurige maaibeurt. Het maaihoogte-afstellingssysteem biedt je de mogelijkheid om de gewenste maaihoogte eenvoudig in te stellen tussen 20 en 55 mm, waardoor je jouw gazon kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Deze grasmaaier is ook ergonomisch ontworpen, met een verstelbare handgreep die zorgt voor comfortabel gebruik. Bovendien is de opvangbak met een capaciteit van 30 liter ruim genoeg om grasafval efficiƫnt op te vangen, waardoor je jouw gazon netjes en opgeruimd kunt houden.

Met deze Makita grasmaaier haal je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke grasmaaier in huis. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, deze grasmaaier biedt je de prestaties en functionaliteit die je nodig hebt om jouw gazon in topconditie te houden


De VONROC Grasmaaier 1300W is een krachtige en efficiƫnte optie voor het maaien van je gazon. Met een maaibreedte van 32 cm kan deze grasmaaier snel grote oppervlakten aanpakken. Dankzij de 1300W motor levert de grasmaaier voldoende vermogen om zelfs het meest taai en dik gras te maaien.

Deze grasmaaier is uitgerust met een handige opvangbak met een capaciteit van 30 liter, zodat je het gemaaide gras eenvoudig kunt verzamelen en opruimen. Bovendien biedt de maaihoogte verstelling je de mogelijkheid om de gewenste maaihoogte in te stellen, variƫrend van 25 mm tot 65 mm. Hierdoor kun je je gazon op de gewenste lengte houden.

De VONROC Grasmaaier 1300W is ook uitgerust met een ergonomische handgreep, waardoor het maaien comfortabeler wordt en je meer controle hebt over de maaier. Daarnaast heeft deze grasmaaier een inklapbare duwboom, wat handig is voor opslag en transport.

Naast de grasmaaier wordt deze set ook geleverd met een 300W grastrimmer met een maaidiameter van 230 mm. Hiermee kun je de randen van je gazon netjes afwerken en moeilijk bereikbare plekken bereiken.

Al met al is de VONROC Grasmaaier 1300W een betrouwbare en handige keuze voor het onderhouden van jouw gazon. Met zijn krachtige motor, ruime maaibreedte en handige functies, kun je efficiƫnt en gemakkelijk je gazon maaien en trimmen.


Elektrische grasmaaier vergelijken: belangrijkste kenmerken

Product:

Vermogen

Maaibreedte

Gazon type

Verstelbare maaihoogte

Opvangbak liter

WOLF-Garten A 340 E

1400 Watt

34 centimeter

Klein tot groot

Ja

30 liter

Bosch ARM 32

1200 Watt

32 centimeter

Klein tot middel

Ja

31 liter 

Powerplus POWPG10260

1800 Watt

46 centimeter

Middel tot groot

Ja

60 liter

Makita ELM3320

230 Watt

33 centimeter

Klein tot middel

Ja

30 liter

VONROC 1300W

1300 Watt

32 centimeter

Klein tot middel

Ja

30 liter

Elektrische grasmaaier accu

Waar onderscheid een elektrische grasmaaier zich in? 

Elektrische grasmaaiers hebben de laatste jaren een enorme populariteit gewonnen onder tuinliefhebbers. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele handmaaiers en benzinegrasmaaiers. Hieronder zullen we de onderscheidende kenmerken van een elektrische grasmaaier bespreken en waarom het een uitstekende keuze kan zijn voor jouw gazon.

Efficiƫntie en Gemak

Elektrische grasmaaiers werken op elektriciteit in plaats van benzine, waardoor ze veel milieuvriendelijker zijn. Ze zijn gemakkelijk te starten met een druk op de knop en vereisen geen tijdrovend onderhoud, zoals het bijvullen van benzine of het vervangen van bougies.

Stille werking

In tegenstelling tot benzinegrasmaaiers zijn elektrische grasmaaiers veel stiller tijdens het gebruik. Dit is vooral belangrijk als je in een woonwijk woont, waar lawaai-overlast tot een minimum moet worden beperkt.

Geen uitlaatgassen en geur

Elektrische grasmaaiers stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor ze veiliger zijn voor zowel de gebruiker als het milieu. Bovendien elimineren ze de onaangename geur van benzine tijdens het maaien.

Lichtgewicht en wendbaar

Elektrische grasmaaiers zijn over het algemeen lichter en compacter dan hun benzine-tegenhangers. Dit maakt ze gemakkelijker te manoeuvreren, vooral op oneffen terrein of in smalle ruimtes.

Draadloze vrijheid met accu-aangedreven modellen

Sommige elektrische grasmaaiers maken gebruik van oplaadbare accu's, waardoor je volledige bewegingsvrijheid hebt zonder last te hebben van een snoer. Dit is vooral handig voor grotere gazons waar een verlengsnoer beperkingen kan opleggen.

Als je op zoek bent naar de beste elektrische grasmaaier, let dan op de specificaties, zoals maaibreedte, maaihoogte-instellingen, opvangbak capaciteit en accuduur (indien van toepassing). Vergelijk verschillende modellen en kies degene die het beste past bij jouw gazonbehoeften en persoonlijke voorkeuren.

Grasmaaier elektrisch

Grasmaaier elektrisch kopen: waar op letten?

Als je op zoek bent naar een nieuwe grasmaaier, is een elektrische grasmaaier met accu een uitstekende keuze. Deze moderne maaiers bieden talloze voordelen ten opzichte van traditionele benzinegrasmaaiers. Ontdek waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier, zodat je de beste elektrische grasmaaier kunt vinden die aan jouw behoeften voldoet.

De kracht van de accu

Bij het kiezen van een elektrische grasmaaier is het belangrijk om te letten op de kracht van de accu. Hoe krachtiger de accu, hoe langer je kunt maaien voordat deze opgeladen moet worden. Zoek naar een grasmaaier met een accu die voldoende vermogen biedt voor de grootte van jouw gazon.

Maaioppervlakte en maaibreedte

Controleer de specificaties van de elektrische grasmaaier om te zien welke maaioppervlakte deze kan bedienen. Sommige modellen zijn geschikt voor kleine tot middelgrote gazons, terwijl andere krachtig genoeg zijn voor grotere oppervlakten. Let ook op de maaibreedte, die aangeeft hoeveel gras er per maaibeurt wordt gemaaid.

Verstelbare maaihoogte

Het is handig als de elektrische grasmaaier een verstelbare maaihoogte heeft. Hiermee kun je de hoogte van het gras aanpassen aan jouw voorkeuren en de behoeften van je gazon. Zo kun je je gazon op de ideale lengte houden.

Mulchfunctie en opvangbak

Sommige elektrische grasmaaiers bieden een mulchfunctie, waarbij het gemaaide gras fijn wordt gehakt en als natuurlijke meststof op het gazon wordt verspreid. Daarnaast hebben veel grasmaaiers een opvangbak om het gemaaide gras netjes te verzamelen. Bedenk welke functies voor jou belangrijk zijn.

Bij het kopen van een elektrische grasmaaier is het essentieel om te letten op de accu, maaioppervlakte, maaibreedte, verstelbare maaihoogte en eventuele extra functies zoals mulchen en een opvangbak. Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je de beste elektrische grasmaaier vinden die aan jouw specifieke eisen voldoet en jouw gazon er prachtig uit laat zien.


Elektrische grasmaaier onderhouden

Het onderhouden van een elektrische grasmaaier is essentieel om ervoor te zorgen dat hij optimaal blijft werken en een langere levensduur heeft. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je grasmaaier altijd klaar is om je gazon moeiteloos te maaien.

Elektrische grasmaaier schoonmaken

Om te beginnen is het belangrijk om je elektrische grasmaaier regelmatig schoon te maken. Verwijder eerst de stekker of schakel de accu uit om veilig te werken. Gebruik vervolgens een borstel of een zachte doek om grasresten, vuil en stof van de behuizing en het maaidek te verwijderen. Zorg ervoor dat je ook de ventilatieopeningen en de messen schoonmaakt. Verwijder indien nodig het maaidek volgens de instructies van de fabrikant om beter toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare gebieden.

Onderhoud van de messen

De messen van je elektrische grasmaaier moeten regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig geslepen. Controleer eerst of de messen beschadigd of bot zijn. Als ze bot zijn, kun je ze slijpen met behulp van een messenslijper of ze laten slijpen bij een professionele slijperij. Zorg ervoor dat je de messen na het slijpen goed balanceert en weer stevig op de grasmaaier bevestigt.


Accu-onderhoud 

Voor elektrische grasmaaiers met accu is het belangrijk om de accu goed te onderhouden. Volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot het opladen en opslaan van de accu. Zorg ervoor dat de accu volledig is opgeladen voordat je deze opbergt. Controleer regelmatig de accu op beschadigingen en vervang indien nodig. Schoonmaak van de accu kan worden gedaan met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel.

Het onderhouden van een elektrische grasmaaier, inclusief het schoonmaken en onderhouden van een elektrische grasmaaier met accu, is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je grasmaaier optimaal blijft werken. Door regelmatig schoon te maken, de messen te controleren en te slijpen, en de accu goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat je elektrische grasmaaier altijd klaar is om je gazon te maaien. Vergeet niet de specifieke instructies van de fabrikant te volgen voor het beste resultaat en de veiligheid.

Grasmaaier elektrisch schoonmaken

Veelgestelde vragen over grasmaaiers elektrisch

Hoe werkt een elektrische grasmaaier?

Een elektrische grasmaaier werkt door de elektrische motor in de maaier te voeden met stroom vanuit een stopcontact of een accu, waardoor de messen draaien en het gras wordt gemaaid.

Welke merken van elektrische grasmaaiers zijn betrouwbaar?

Enkele betrouwbare merken van elektrische grasmaaiers zijn Bosch, Flymo, Wolf-Garten, Gardena en Makita.

Hoeveel geluid maakt een elektrische grasmaaier?

Een elektrische grasmaaier produceert over het algemeen minder geluid dan een benzinemaaier, met gemiddelde geluidsniveaus variƫrend van ongeveer 70 tot 90 decibel.

Hoe lang gaat de accu van een elektrische grasmaaier mee

De levensduur van de accu van een elektrische grasmaaier varieert, meestal tussen 30 minuten tot 2 uur, afhankelijk van het merk, model en de gebruiksomstandigheden.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}